02-01-2022

NYTÅRSFORSÆT ELLER NYTÅRSFORTSÆT ?

Nytårsforsæt eller Nytårsfortsæt?

Har du et forsæt om forandring i det nye år - eller skal alt bare fortsætte som det plejer? – Det er et såkaldt eksistentielt valg, som du er nødt til at forholde dig til, - eller hvis ikke du gør det, så er det også et valg. – Så vælger du at lade dig styre af den primitive del af din hjerne, eller at lade andre mennesker eller tilfældet eller ”skæbnen” bestemme i dit liv, - og respekt for det, hvis det er dit valg.

Terapi er at tage ansvar

Går du i terapi, er det en hjælp til tage ansvaret for dit eget liv på dig. Du gør det for at finde ud af, hvordan det egentlig står til med dig og dit liv, og hvad du skal vælge at gøre ved det – herunder dine nytårsforsætter. Du kan føle dig fastlåst og som et offer i dit liv, men når du vælger terapi, vælger du at droppe offerrollen og afsøge og afprøve dine muligheder for forandring. Dine muligheder for at få det det bedste ud af den, du er, og det liv, du har fået.

Nytårsforsæt er "godt begyndt halvt fuldendt"

Du har måske ikke tænkt på det, men et nytårsforsæt udgør i sig selv et supergodt tegn, - et tegn på at du netop tager dit liv på dig, - et tegn på, at du på den ene side er åben for at se en uønsket virkelighed i øjnene, og på den anden side har sat dig for at gøre noget ved det. Et nytårsforsæt er tegn på ansvarlig personlig ledelse. Så et nytårsforsæt er på en måde ”godt begyndt halvt fuldendt”.

Nytårsforsæt vækker dæmonerne

Når du i det nye år går i gang med at føre dit nytårsforsæt ud i livet, vil du måske blive lettere chokeret over hvilke kræfter (det kan næsten opleves som dæmoner ;-) ) - du er oppe imod inde i dig selv. Du vil blive konfronteret med signalstoffer i hjernen, der vil noget helt andet end din fornuft. Du vil møde en reptilhjerne, der nærmest tror, at din overlevelse er truet. Udtrykket ”vanens magt” kommer du til at lære the hard way. Du vil støde på alle mulige mønstre fra din opvækst, - ja, måske ligefrem nogle gener, der ikke bryder sig om dit nytårsforsæt

Nytårsforsæt-terapi

Nu skal jeg bestemt ikke tage modet fra dig, men såmænd blot motivere dig for at booke en tid hos mig for at få hjælp til at gennemføre dit nytårsforsæt. Selvfølgelig vil der være nytårsforsæt du klarer uden hjælp, - prøv det, - men hvis du oplever, at det ikke rigtig kører for dig, så er jeg klar til at guide dig i mål. Jeg vil sammen med dig afklare din motivation for nytårsforsættet, - hvad der arbejder imod inde i dig – og udenfor, - hvilke beslutninger om delmål og hvilken planlægning, der skal foretages. – Jeg vil sammen med dig gennemføre et forløb, hvor vi fra gang til gang evaluerer og forbereder og forebygger, således at dit nytårsforsæt når i mål og bliver en integreret og ubesværet del af dit liv.