19-12-2021

PERSONLIG UDVIKLING

Personlig udvikling – Hvem har ikke brug for det? – Hvem kunne ikke have glæde af det? - Men hvem tør?

Al forandring er lidt angstprovokerende, og det er da rigtig svært, hvis det er inde i én selv, forandringen skal ske. Det er mere af nød end af lyst, hvis man går i gang med en personlig udvikling. Ja, så er det vel det samme som terapi, - er det ikke?

Hvad med noget personlig udvikling, selvom du ikke ligefrem føler dig i nød? – Måske du bare har resigneret og slået dig til tåls med statusquo. Måske ser du dét som et vilkår, som faktisk er foranderligt. Måske du kan løfte dig selv og dit liv til et nyt niveau.

Hvordan skulle det kunne lade sig gøre, kan du spørge? – Svaret er næsten lidt for enkelt: - Gennem personlig ledelse. Hvis du skal styre dig igennem en hverdag, en karriere, et parforhold - you name it, - så skal du have styr på alt det, der rører sig inden i dig.

Det er store kræfter, som kræver opmærksomhed, regulering, justering, koordinering – ja: personlig ledelse, hvis de skal føre til personlig udvikling. Det er alt lige fra simple impulser og drifter til behov og følelser, til kerneantagelser og strategier, til præferencer, værdier og drømme.

Det er alt, hvad du har med i din biologi, i dine gener og fra din opvækst, du skal have samling på og bragt i spil og i samspil med alt det, du ønsker dig af dit liv, - alt det, du oplever som vigtigt og værdifuldt og meningsfuldt i et menneskeliv.

Alt hvad der er af kvalitet - også livskvalitet - er skabt ved hjælp af gode færdigheder og værktøjer. Men du er nu som en håndværker, der kender sine hænder og ved, hvad han vil skabe med dem, - og så er færdigheder og værktøjer bare et spørgsmål om lidt træning.

Men hold da op – det lyder alt sammen som noget af en opgave, men du kan faktisk klare den. – Med lidt hjælp altså. - Som jeg kan give dig. – Lad mig være din guide på den spændende rejse, der hedder personlig udvikling.