01-11-2021

Manderådgivning

Mand – lever du i ”ufrivilligt cølibat”?

Det er ikke altid let at finde sig til rette som mand i dagens Danmark. Det kan være, at du er en af de mange, som lever i en slags ufrivilligt cølibat, fordi der ikke er nogen kvinder, der vil have dig. Du er for at sige det ligeud simpelthen ikke veluddannet, vellønnet og velskabt nok. Analyser af datingsider viser, at 20 % af mændene stort set får al interessen. Det er naturligt at reagere med frustration og vrede over at blive forbigået, - især, hvis du ser dig selv som en okay fyr, som kvinderne burde elske, - omsorgsfuld, trofast, ærlig, stabil osv. Det er da uretfærdigt, og du kan let komme til at se dig selv som et offer. Og det kommer du ingen vegne med.

Ud af offerrollen

Jeg bruger noget, der hedder noget så fint som Acceptance and Commitment-therapy. I den her sammenhæng betyder det, at du på den ene side - ved at acceptere det, du ikke rigtig kan ændre på, - kan slippe ud af en tiltagende frustration (ja måske farligt had til både kvinder og dig selv) – og måske af misbrug til at dulme savnet og frustrationen med. Og på den anden side kan du hjælpe accepten på vej - og dig selv ud af offerrollen - ved at afklare dig med, hvordan du trods det ”ufrivillige cølibat” kan få dig et godt liv, hvor du engagerer dig (committer dig) og er noget for andre på andre måder end gennem kæreste- og parforhold.

Opkvalificér din manderolle

Du er nødt til at skifte frustrationen over den manglende kvinde i dit liv ud med et commitment på en anden og ny måde at få gensidig kontakt, støtte og omsorg - ja en slags kærlighed på. Det kræver, at du gør noget for at udvikle manderollen, så du lærer noget af det, som kvinder er gode til. Hold endelig fast på de positive aspekter ved det maskuline – mod, råstyrke og handlekraft, - men lær af kvinderne omkring at være social, - lær at kommunikere, lær at være mere opmærksom på dig selv og din sundhed og parat til at søge hjælp tidsnok. Du skal have mere styr på hvem, du er, hvad du mærker, tænker og føler, og hvordan du handler på det, så du kan få dækket dine behov og trives. Du skal sætte dig selv i spil og - med den du er, og det du kan - blive noget vigtigt for andre (og måske der så alligevel er en kæreste til dig)

Få dig et godt liv - på trods

Jeg kan hjælpe dig med at skabe den accept og det commitment, der skal til, for at du trods ”ufrivilligt cølibat” kan få dig et godt liv. Lad os tage en snak om det. Book en tid.