16-08-2021

Hvad er du oppe imod som afhængig?

Hvad er du oppe imod?

Er du et svagt menneske, siden en afhængighed har kunnet tage magten fra dig? – Sådan kan du tænke, - eller høre andre sige. Og svaret er: NEJ, du er ikke et svagt menneske. Du er et menneske, som har mødt en meget stærk mekanisme i din egen hjerne kaldt afhængighed, som du umiddelbart kan føle dig magtesløs overfor, men som faktisk kan overvindes, hvis du ved, hvad du er oppe imod

Vi ved også noget om, hvor afhængigheden sidder i hjernen, hvilken kemi og fysik, der er i spil, og hvordan det ændrer din funktion og dit fokus i livet. Hvordan det så at sige gør dig mere primitiv, - og ja på en måde mindre et menneske.

Vi ved i dag noget om hjernen og hvordan afhængigheden kan ses som en uheldig bivirkning ved evolutionen - altså menneskets udvikling fra oprindeligt krybdyr over pattedyr og til det højt udviklede dyr kaldet menneske, som vi er i dag.

Det, vi ikke ved, er, hvordan det netop hænger sammen for dig. Hvad er det, du har med dig i din rygsæk, der har bragt dig i risiko for afhængighed? Man kan sige det sådan: hvis du ved, hvad din afhængighed lever af, kan du arbejde på ikke at fodre den.

Vi ved også noget om, hvad der kan skabe afhængighed i et menneskeliv. At du kan være disponeret fra fødslen, og at din opvækst har præget dig på en måde, der befordrer afhængighed.

Hvis du kender din afhængighed og kender dig selv, så ved du ydermere, hvilke situationer og hvilke tilstande du enten skal undgå eller blive bedre til at håndtere. Så ved du, hvad der i din tankegang, adfærd og livsstil befordrer afhængigheden, og som derfor må forandres.

Når du kommer til min klinik for at tage et opgør med din afhængighed, så starter vi med at kortlægge, præcis hvad det er, du er oppe imod i dette opgør. Derefter ser vi på, hvordan dit NEJ til afhængighed umiddelbart kræver tilegnelse af redskaber eller "våben" mod afhængigheden: Hvordan kan du tænke og handle anderledes, når afhængigheden melder sig? Men du vil gennem vore samtale begynde at se, at det egentlige og varige NEJ til afhængigheden ikke sker i en evindelig kamp med afhængigheden, men gennem et større og mere attraktivt JA til et nyt liv med indhold, værdi og mening. Og du vil se, at du faktisk så småt kan starte dette nye liv allerede i dag. Er du frisk på det, så kontakt mig i dag eller book en tid her på siden.